Nieuwsbrief La Châtaigne

We hebben weer kunnen genieten van een mooie nazomer. Tot en met eind november was het nog zonnig met heerlijke temperaturen. De wijngaarden kleurden prachtig en de rust was overheersend.

Helaas hebben de wijnboeren een zeer matige opbrengst gehad door de nachtvorst die nog laat in het voorjaar over de Lot neerdaalde. Erg spijtig voor deze hardwerkende families. Dus we drukken de duimen voor een overvloedig seizoen in 2018.

Brocante

Naar hartelust brocante en antiekmarkten afstruinen? Voor hele schappelijke prijzen zijn er nog leuke en aparte dingen te vinden. Let op de vaak creatief gemaakte bordjes langs de weg met de aankondiging ‘Vide Grenier’ of ‘Brocante’. Of kijk op de sites van Brocabrac.fr of  videgreniers.org

‘Le vin noir’

In de Lot kunt u volop proeven van de stevige rode wijnen die hier geproduceerd worden, vooral de Malbec druif geeft die intens rode, bijna zwarte kleur aan de wijn. Degustation dus!

Meer weten over wijnboeren in de Lot?http://www.tourisme-lot.com/fr/760/pages/d/les-vignobles/le-vignoble-en-image/page/0

Meteo

Wilt u het weer volgen? www.meteofrance.fr (postcode 46220 ) of www.weeronline.nl (Prayssac Frankrijk als plaats opgeven) 


© Copyright Gites Huren Frankrijk - door Studio MAD