Omgeving

Prayssac en omgeving

‘La Châtaigne’ ligt aan de rand van Prayssac, een levendig, gezellig dorp met allerlei voorzieningen. U vindt er supermarkten, bakkers, leuke kledingwinkels, beautyshops en interieurwinkels. Elke vrijdag is er een gezellige markt. Ook basisvoorzieningen als een huisarts en apotheek zijn beschikbaar. Voor lekker eten hoeft u het dorp niet uit.

Ook in de omliggende dorpen is van alles te doen. U kunt de brocantewinkels en markten afstruinen of wijnboeren bezoeken. Maar ook kanovaren, vissen en zwemmen in de Lot of paardrijden. Omdat Prayssac in een heuvelachtig gebied ligt kunt u hier prima fietsen, er zijn fietsroutes uitgezet. Ook wandelaars kunnen zich uitleven.

De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella loopt door het buurdorp Duravel. Golfliefhebbers kunnen hun swing oefenen op de banen in de omgeving. Aan de Lot liggen prachtige oude dorpen zoals Puy L’Eveque en Albas en een bezoek aan het middeleeuwse Sarlat of Rocamadour mag u ook niet missen.
Voor informatie kunt u terecht bij het Bureau du Tourisme in Prayssac. U vindt het kantoor naast het gemeentehuis. Op internet kunt u ook informatie vinden. Een aantal sites treft u hieronder aan.